E-BIKE MOTOREN

HomeOverzicht E-bikes › E-bike motoren

Voorwielmotor

E-bikes met een voorwielmotor zijn over het algemeen goed geschikt voor kortere fietsritten op vlak terrein. De aandrijving komt vanuit het voorwiel en wordt gestuurd door een rotatiesensor. De fiets wordt als het ware vooruit getrokken.

Wanneer u weinig kracht heeft of met minimale inspanning maximale ondersteuning wilt krijgen, dan is dit type e-bike de beste keus. De beperkte actieradius en het slipgevaar van het voorwiel kunnen als nadeel worden gezien.

bekijk alvast alle e-bikes met voorwielmotor ▸

  • afbeelding-1-e-bike-voorwielmotor-hoogeveen-fietsbeleving.jpg
  • afbeelding-1-e-bike-middenmotor-hoogeveen-fietsbeleving.jpg

Middenmotor

E-bikes met een middenmotor zijn geschikt voor alle afstanden en zowel voor vlak als heuvelachtig terrein. Daarom is dit type e-bike ook zo mateloos populair. De aandrijving komt vanuit de motor bij de trapas en wordt gestuurd door een rotatie- en krachtsensor. De motor is extra krachtig en de e-bike heeft een stabiel rijgedrag vanwege de juiste gewichtsverdeling.

Wanneer u goede rijeigenschappen belangrijk vindt, u de fiets altijd onder controle wilt hebben en een beetje extra ondersteuning wel zo prettig vindt dan is dit type e-bike de beste keus. Deze e-bikes worden zowel met naafversnelling (dichte kettingkast of riemaandrijving) als derailleur uitgevoerd. De hogere aanschafwaarde en het bijbehorende motorgeluid kunnen als nadeel worden gezien.

bekijk alvast alle e-bikes met Bosch middenmotor ▸

bekijk alvast alle e-bikes met Yamaha middenmotor ▸

bekijk alvast alle e-bikes met Shimano middenmotor ▸

Achterwielmotor

E-bikes met een achterwielmotor zijn geschikt voor alle afstanden en alle terreinen. De aandrijving komt vanuit het achterwiel en wordt gestuurd door een krachtsensor waardoor de ondersteuning zeer nauwkeurig en natuurlijk aanvoelt. De achterwielmotor is tevens een hele stille en krachtige motor.

Dit type e-bike wordt altijd uitgevoerd met een derailleursysteem waardoor die ook zeer geschikt is voor heuvelachtig terrein. De gewichtsverdeling en de hogere aanschafwaarde kunnen als nadeel worden gezien.

bekijk alvast alle e-bikes met achterwielmotor ▸

  • afbeelding-1-e-bike-achterwielmotor-hoogeveen-fietsbeleving.jpg
Scroll naar boven