E-BIKE ACCU

HomeOverzicht E-bikes › E-bike accu

Welke e-bike accu is voor mij geschikt?

Belangrijk om te weten is dat de capaciteit van de accu (Watt uren = Wh) voor een groot deel bepaalt hoeveel kilometer u met de fiets kunt rijden. Het aantal Wh geeft simpelweg aan hoeveel energie er in de accu aanwezig is. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van vele factoren.

Ten eerste zal een e-bike met een krachtsensor efficiënter met de energie omgaan. Daarnaast zijn de omstandigheden altijd van directe invloed op de actieradius. Rijdt u op vlak of heuvelachtig terrein, staat er veel of weinig wind, wat is de buitentemperatuur? Na aankoop krijgt u van ons uitgebreid advies wat u zelf kunt doen voor een grote actieradius.

Tegenwoordig geven de fabrikanten de mogelijkheid de accu te upgraden naar een hogere capaciteit. Ons advies is om dat ook altijd te doen. U kunt met een grotere accu meer kilometers rijden en een accu met hogere capaciteit heeft een langere levensduur. Een accu zal ieder jaar wat van zijn capaciteit verliezen waardoor u er steeds minder kilometers mee kunt rijden.

  • afbeelding-1-e-bikes-accus-hoogeveen-fietsbeleving.jpg
Scroll naar boven