E-BIKE ACCU

HomeOverzicht E-bikes › E-bike accu

Actieradius van de accu

De actieradius van de accu wordt mede bepaald door de capaciteit (Wh). Het aantal Watt uren geeft simpelweg aan hoeveel energie er in de accu aanwezig is. De uiteindelijke actieradius is alleen afhankelijk van meerdere factoren.

Ten eerste zal een e-bike met een krachtsensor efficiënter met de energie omgaan. Daarnaast zijn de omstandigheden altijd van directe invloed op de actieradius. Rijdt u op vlak of heuvelachtig terrein, staat er veel of weinig wind, wat is de buitentemperatuur? Na aankoop krijgt u van ons uitgebreid advies wat u zelf kunt doen voor een grote actieradius.

Tegenwoordig geven de fabrikanten de mogelijkheid de accu te upgraden naar een hogere capaciteit. Ons advies is om dat ook altijd te doen. U kunt met een grotere accu meer kilometers rijden en een accu met hogere capaciteit heeft een langere levensduur. Een accu zal ieder jaar wat van zijn capaciteit verliezen waardoor u er steeds minder kilometers mee kunt rijden.

  • afbeelding-1-e-bikes-accus-hoogeveen-fietsbeleving.jpg
  • afbeelding-2-e-bikes-accus-hoogeveen-fietsbeleving.jpg

Plaats van de accu

Tegenwoordig er zijn meerdere plekken waar de accu in de e-bike geplaatst wordt. De meest voorkomende zijn de bagagedrager en in het frame. Beiden hebben natuurlijk voor- en nadelen:

Accu in de bagagedrager

De meest voorkomende variant is de accu in de bagagedrager, zeker bij e-bikes met een comfortabele rechtere zithouding die veelal voor stadsverkeer en recreatief verkeer worden gebruikt. De accu kan gemakkelijk uit de drager worden gehaald en is mooi weggewerkt. Een nadeel is dat de e-bike minder stabiel wordt met de hogere plek in de fiets.

Accu in het frame

Steeds vaker kiezen fabrikanten voor een accu in of op het frame. Zeker bij de sportievere e-bikes is dit een duidelijke trend. Groot voordeel is dat de e-bike duidelijk stabieler aanvoelt doordat het gewicht van de accu in het midden van de fiets is geplaatst. Nadeel is het dikkere frame bij een geintegreerde accu en de hogere prijs.

Scroll naar boven