Home › Overzicht E-bikes

E-BIKES

Welkom bij de E-bike Specialist! E-biken is tegenwoordig echt voor iedereen. Maar waar moet u op letten bij aankoop van een e-bike? Wij vertellen het u graag.

Net zoals bij alle andere fietsen is het ook bij e-bikes belangrijk om eerst goed het beoogde gebruik in kaart te brengen. In het persoonlijke adviesgesprek met bijbehorend fietsmeting wordt dat u helemaal duidelijk. 

Is het gebruik meer gericht op korte of juist meer op langere ritten? Welke zithouding heeft uw voorkeur? Hoe vaak gaat u van de e-bike gebruik maken? Zo maar en aantal vragen om erachter te komen welke e-bike het beste bij u past.

  • afbeelding-1-e-bikes-hoogeveen-fietsbeleving.jpg
  • afbeelding-2-e-bikes-hoogeveen-fietsbeleving.jpg

Waar moet u op letten bij de keuze van het motorsysteem?

De plaats van de motor in de e-bike bepaalt grotendeels het rijgedrag van de fiets.

Daarnaast is er veel verschil in het aanpassingsvermogen van de verschillende systemen. Daarom is het erg belangrijk dat wij als specialist goed weten wat u als berijder nodig heeft voordat we een passend advies kunnen geven.

lees meer over e-bike motoren ▸

Welke accu is voor mij geschikt?

Belangrijk om te weten is dat de capaciteit van de accu (Watt uren = Wh) voor een groot deel bepaalt hoeveel kilometer u met de fiets kunt rijden.

Het aantal Wh geeft simpelweg aan hoeveel energie er in de accu aanwezig is. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van vele factoren. U kunt met een grotere accu meer kilometers rijden en een accu met hogere capaciteit heeft een langere levensduur. Tegenwoordig geven de fabrikanten de mogelijkheid de accu te upgraden naar een hogere capaciteit. 

lees meer over de e-bike accu ▸

  • afbeelding-4-e-bikes-hoogeveen-fietsbeleving.jpg
  • afbeelding-3-e-bikes-hoogeveen-fietsbeleving.jpg

Rotatie of krachtsensor?

Het type sensor bepaalt mede het rijgedrag van de e-bike. 

E-bikes met een rotatiesensor reageren op beweging van de pedalen en de gekozen ondersteuningsstand op het display. 

De krachtsensor beoordeelt constant hoeveel kracht u op de pedalen zet. Met tegenwind of bergje op zorgt de krachtsensor dat er automatisch meer ondersteuning geleverd wordt.

lees meer over e-bike sensoren ▸

FietsZeker

De e-bikes die wij verkopen zijn uiteraard met de grootste zorg gefabriceerd maar het blijft natuurlijk techniek. Een elektrische fiets beschikt over een aantal kostbare componenten zoals de accu, motor en display.

Door regelmatige, vakkundige inspectie en onderhoud wordt de kans op storingen en defecten al aanzienlijk verminderd. Om voor u de noodzakelijke uitgaven voor service en onderhoud overzichtelijk te houden en u hiernaast te verzekeren tegen onvoorziene uitgaven hebben wij het FietsZeker-pakket samengesteld.

lees meer over het FietsZeker-pakket ▸

  • afbeelding-5-e-bikes-hoogeveen-fietsbeleving.jpg

WILT U EEN PROEFRIT MAKEN?

vraag een proefrit aan ▸
  • afbeelding-6-e-bikes-hoogeveen-fietsbeleving.jpg

Accessoires

Naast e-bikes kunt u voor e-bike accessoires bij ons terecht. We hebben hiervan zeer uiteenlopende collecties van alle merken.

Van speciale regenpakken en helmen tot aan fietsendragers voor op de auto. Ook streven we ernaar zoveel mogelijk accessoires te kunnen leveren die passen bij de stijl van de fiets. Dat ziet er wel zo mooi uit.

bekijk onze accessoires ▸

E-bike Merken

Sommige merken die we verkopen zijn exclusief en vind je niet in elke fietsenwinkel terug. Ook leveren we van verschillende merken Speed Pedelec. Deze kunnen maximaal 45 kilometer per uur.

lees meer over de merken e-bikes ▸

  • afbeelding-1-e-bike-merken-hoogeveen-fietsbeleving.jpg
  • e-bikes-occasions-hoogeveen-fietsbeleving.jpg

Occasions

Bij Hoogeveen Fietsbeleving bent u ook aan het juiste adres voor een uitstekende e-bike occasion. Wij hebben altijd jong gebruikte elektrische fietsen op voorraad met 6 maanden volledige Bovag garantie.

De accu, motor en overige elektronica wordt altijd uitvoerig getest voordat de occasion verkocht wordt. In sommige gevallen wordt zelfs de accu vernieuwd. Uiteraard zijn alle e-bike occasions 100 % technisch in orde gemaakt door onze vakkundige monteurs. Wilt u meer zekerheid en 3 jaar volledige garantie, overweeg het FietsZeker pakket. 

bekijk alvast alle e-bike occasions ▸
Scroll naar boven